Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Ingyen web fórumon
részletek »

Ingyen web fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Ingyen web fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: ingyenweb.tlap.hu » Ingyen web fórum
Keresett kifejezés
Keresés
Földvári Imre2010.06.17. 08:14 | Válaszolok | #18876
Földvári Imre

Sajnos a Tárhelyem.net időközben megszüntette az ingyenes tárhelyszolgáltatását és fizetős szolgáltató lett.

Ellenben a Tárhely.biz-nél növelték az aldomainek, a hozzáadható domainek és a MySQL adatbázisok számát egységesen 20-ra. A pont szerzési lehetőségeket pedig folyamatosan biztosítják, ami csak havi pár perces munkát jelent. Időközben saját szerverre költöztek, így még gyorsabb és stabilabb a szolgáltatásuk, ezért csak ajánlani tudom őket.

A Newhosting.hu is folyamatosan állít be új szervereket, folyamatosan gyorsítják a szolgáltatásaik, így aki hajlandó minimális összeget költeni a domain regisztrációra, annak jó választás lehet, mert nem kell a tárhelyért cserében hozzá szólni vagy pontokat gyűjteni, továbbá egy felhasználónak több tárhelye is lehet náluk. Természetesen teljesen reklámmentes. Cégek számára is jó választás ez a szolgáltató, mivel saját domain néven fut az oldal, így a látogatók észre sem veszik, hogy az ingyenes tárhelyen van.
Egy tipp: A Newhostingnál közvetlenül is lehet domaint regisztrálni, ha tőlük rendelünk, nincs gond a névszerverek beállítására, nem kell külön díjat fizetni domain fenntartás címszó alatt, ők elvégeznek minden technikai beállítást.

Imre2009.08.24. 12:12 | Válaszolok | #11089
Imre

Ebben a \"cikkben\" (hozzászólásban) három olyan ingyenes tárhely tesztjét írom le, mely a szolgáltatás minőségében felveszi a versenyt a fizetős tárhelyekkel.

1. Tárhelyem.net:
Ez az ingyenes tárhelyszolgáltatás Magyarországon egyedülálló (de külföldön már bevált) \"szólj hozzá a tárhelyért\" elvén működik. Ez azt jelenti, hogy a tárhelyért cserében havi tíz hozzászólást kell írni a szolgáltató fórumán (egy akció keretében aki Augusztus végéig küld egy 500 Ft-os emelt díjas SMS-t, az hozzászólás mentességet kap örökre). A hozzászólásokkal egy nagy közösség alakul ki a fórumon, és ennek a reklámbevételéből tartják fent a tárhelyet. A tárhelyek így teljesen reklámmentesek.
A szolgáltatás 4 Gb (4096 Mb) webtárhelyet, Directadmin kezelőfelületet, korlátlan domainhozzáadási lehetőséget, korlátlan email felhasználót, korlátlan aldomaint és korlátlan adatforgalmat nyújt. A directadmin kezelőfelület több szolgáltatást nyújt, mint a fizetős tárhelyeken használt Cpanel. Ez annak köszönhető, hogy professzinális tárhelyszolgáltatásokhoz fejlesztették ki, vállalati és üzleti felhasználásra.
A szerverek rendelkezésre állása igen nagy, az oldalak gyorsan és stabilan betöltődnek, minősége megegyezik (vagy jobb) sok fizetős tárhelynél.
További előny, hogy nincs php-függvény korlátozás, használható .htaccess is és nem szükséges saját domain sem a tárhely igényléshez, ingyenesen kapunk valasztottnev.tarhelyem.net formátumú aldomaint (természetesen saját domainnel is használható a szolgáltatás).

2. Tárhely.biz
Ez sem egy szokásos ingyenes tárhely. Itt nem hozzászólást, hanem pontokat (havi kettő pontot) kell gyűjtenünk a tárhelyért cserében. A pontok havi néhány perc munkával megszerezhetőek, a pontszerzés annyiból áll, hogy a fórum pontszerzés témájában lévő oldalakra regisztrálni kell, és be kell küldeni a visszaigazoló mailről készült fényképet.
A szolgáltatás a fizetős tárhelyeknél népszerű Cpanel kezelőfelületet adja. A tárhely mérete 2 Gb (2048 Mb), míg a havi adatforgalom 20 Gb (20480 Mb).
A tárhelyhez maximum 3 domaint adhatunk hozzá és 3 domaint parkoltathatunk rajta. Összesen 5 aldomaint és 3 MySQL adatbázist tudunk nyitni.
A tárhelyek rendelkezésre állása 99,9 százalék. Én már régóta használom a szolgáltatásukat, és eddig még nem tapasztaltam benne leállást, minőségre több fizetős tárhelyet is leköröz.
Ez a tárhelyszolgáltatás szintén engedélyezi a a .htaccess használatát, teljesen reklámmenetes és nincs rajta php-függvény korlátozás sem. Saját domain itt sem szükséges a regisztrációhoz, ingyenesen kapunk valasztottnev.tarhely.biz formátumú aldomaint, persze saját domainnel is használható.

3. Newhosting.hu
Ezt a tárhelyszolgáltatást elsősorban céges honlapokhoz, alapítványok oldalaihoz, fórumokhoz, blogokhoz, valamint személyes weblapokhoz ajánlom. Itt nem szükséges hozzászólni vagy pontokat gyűjteni a tárhelyért cserében.
A tárhely mérete 3 Gb (3000 Mb), míg a havi adatforgalom 30 Gb (30000 Mb).
A szolgáltatás ispCP Control Panel kezelőfelületet használ, mely Magyar nyelvű, és rengeteg beállítási lehetőséget tartalmaz.
A szolgáltatás használatához saját domain névvel kell rendelkeznünk, melynél be kell tudnunk állítani a szolgáltató névszervereit is. A domainünk alatt összesen 10 aldomaint tudunk létrehozni, 1 MySQL adatbázist nyithatunk, valamint további egy domaint adhatunk hozzá a tárhelyhez és 10 E-mail címet nyithatunk a domainünk alatt.
Az oldalak betöltése igen gyors, a szolgáltatás hazai szervereken fut. Az itt lévő céges honlapokon nem vehető észre, hogy ingyenes tárhelyen futnak, hiszen saját domaint használnak. Egy kisvállalkozás számára ez éves szinten 8-10000 Ft megtakarítást jelent. Ennél a szolgáltatásnál sincsenek korlátozva a PHP-függvények, használható .htaccess (ehhez kapcsoljuk be a Total Commanderen az FTP rejtett fájlok megjelenítését).
Sajnos azonban van egy korlátozás, mely miatt pl. chat oldalakat nem tudunk rajta futtatni (vagy olyan oldalakat, mely sűrűn frissíti magát), mivel ha egy perc alatt túl sokszor töltünk be egy oldalt egy IP-ről, akkor a rendszer néhány percre \"ledob\" magáról a szerver, ilyenkor 403-mas hibaüzenetet kapunk. Ha jól tudom, percenként 15-ször engedi frissíteni az oldalt, de ennek a számában nem vagyok teljesen biztos. De a chat oldalakat leszámítva nem sok oldaltípusnál jelent ez problémát, még a látogatottabb fórumoknál sem gond. Fontos, hogy csak az adott Ip-n korlátozzák a betöltést, nem az összes látogató alapján!
Ez a tárhely is teljesen reklámmenetes, bár ha kitesszük a szolgáltató Bannerét, plusz szolgáltatásokat kaphatunk cserében.

Bízom benne, hogy ez a leírás hasznos segítséget nyújt majd azok számára, akik saját weboldalt szeretnének indítani, de ezt ingyen (vagy csak párezer forintos ráfordítással) szeretnék megoldani.

Imre2009.08.07. 18:40 | Válaszolok | #11019
Imre

Sziasztok!
Ezen a fórumon megoszthatjátok az ingyenes tárhelyekkel kapcsolatos észrevételeiteket és tapasztalataitokat egymással. Megbeszélhetitek, hogy milyen honlaphoz érdemes ingyenes tárhelyet, és milyenhez fizetőset használni.
Rákérdezhettek ezenkívül pl. az adminisztrációs panelek használatára, ha valamit nem értetek, vagy beszélgethettek az ingyenes lelevelező rendszerekről, a videó, kép és fájlmegosztó oldalról, azaz mindenről, ami ingyenweb.

tlap.hu2009.08.07. 16:20 | Válaszolok | #11018
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) ingyenweb.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü